Acnacalm gamma tegen acne

Zoek je een manier om te kunnen omgaan met je puistjes en je ontstoken huid te verlichten, of gewoonweg een eenvoudige en effectieve dagelijkse routine speciaal ontwikkeld voor mensen met acne? Als je op zoek bent naar producten met een klinisch bewezen doeltreffendheid bij het behandelen van symptomen van een acnegevoelige huid, dan is het Acnacalm gamma voor jou.

Medisch beoordeeld door Personeel van Mylan

 • Beoordelingsdatum: 24-09-2018

Zoals je misschien al weet, heeft vette huid een specifieke dagelijkse routine nodig, op basis van producten die de oorzaken van acne kunnen aanpakken en de resulterende roodheid, puistjes en mee-eters verminderen. Een doeltreffende acneroutine kan bestaan uit het gebruik van dermocosmetica, afzonderlijk gebruikt of als aanvulling op een farmacologische acnebehandeling. Een typische dagelijkse routine op basis van acneproducten bestaat onder andere uit huidreinigers, topische talgproducten, vochtinbrengende en camouflerende producten.1
Afhankelijk van de formulering kunnen dermocosmetica voor de acnegevoelige huid zich richten op de oorzaken van acne, wat een aantal voordelen biedt, waaronder een afname in het verschijnen van nieuwe acneletsels of – als je medisch behandeld wordt – een afname van bijwerkingen en een verbetering van de doeltreffendheid.2

Acnacalm is geschikt voor jou

Acnacalm is speciaal ontwikkeld als dagelijkse routine voor de acnegevoelige huid, en als aanvullende behandeling voor huid die wordt getroffen door acne en die farmacologisch behandeld wordt. Het gamma bestaat uit een Acnacalm Zachte reiniger en een Acnacalm Dagcrème voor het gezicht met SPF30.

De actieve bestanddelen van Acnacalm richten zich op de specifieke oorzaken van acne:3

 • Salix alba (schietwilg-extract): werkt tegen ontstekingen, vermindert roodheid en bevordert de eliminatie van onzuiverheden
 • 1,2-decanediol: vermindert C. acnes (de bacterie die zich verzamelt in talgkliertjes bij acne), om het risico op vermeerdering van cutibacterium acnes en talgproductie te doen afnemen
 • Vitamine B3: voor verbetering van de epidermale barrièrefunctie
 • Soja-isoflavonen: ter bescherming van het DNA tegen UV-schade
 • Vitamine E en C: voor een antioxidanteffect
 • Acnacalm bevat selectieve filters die de positieve straling doorlaten naar de huid maar de negatieve straling, die ontsteking veroorzaakt, blokkeren. Het Acnacalm gamma is niet vet, niet-comedogeen en is klinisch bewezen.

Acnacalm acties3


Niet vergeten! Een goede dagelijkse huidverzorgingsroutine en wat geduld zullen je een eind op weg helpen bij het verbeteren van je huid.

Een goede dagelijkste behandeling, geschikt voor jouw huid en aandoening, kan de situatie verbeteren of oplossen - maar onthoud dat het tijd kost, want acne verdwijnt niet binnen een dag! Je zal Acnacalm ten minste 4 weken moeten gebruiken voordat je de eerste resultaten ziet.4

Begin daarom vandaag met je gevecht tegen acne met de eenvoudige Acnacalm dagelijkse routine:

 • Referentie

  1. 1. Goh CL, Noppakun N, Micali G, et al. Meeting the Challenges of Acne Treatment in Asian Patients: A Review of the Role of Dermocosmetics as Adjunctive Therapy. J Cutan Aesthet Surg 2016;9:85–92.
  2. 2. Araviiskaia E, Dreno B. The role of topical dermocosmetics in acne vulgaris. J Eur Acad Dermatol Venereol 2016;30:926–35.
  3. 3. Monfrecola G, Capasso C, Russo G, Fabbrocini G. UV-selective face cream (Acne RA-1,2) in acne patients: clinical study of its effects on epidermal barrier function, sebum production, tolerability and therapy adherence. G Ital Dermatol Venereol 2018;153:26–32.
  4. 4. Cestone E, Michelotti A, Zanoletti V, et al. Acne RA-1,2, a novel UV-selective face cream for patients with acne: Efficacy and tolerability results of a randomized, placebo-controlled clinical study. J Cosmet Dermatol 2017;16:265–70.

Acneregime

Misschien noem je het een dagelijkse huidverzorgingsroutine voor acne of acneregime, hoe dan ook, de betekenis is hetzelfde: enkele kleine en eenvoudige acties die je kunnen helpen vechten tegen acne en je huidaandoening verbeteren.

Mee-eters en puistjes in alle vormen en maten

Van mee-eters tot pijnlijke knobbels of pustels, ontdek de verschillende vormen van acne op je gezicht en begrijp de oorzaken.

Op jacht naar een dader!

Misschien hoor je dat hormonen, roken en alcohol, je eetgewoonten of het gebruik van foute make-up de oorzaak zijn van acne, maar acne is een multifactoriële huidaandoening die door verschillende oorzaken kan worden getriggerd. Er zijn daarom veel redenen waarom jouw huid acne ontwikkelt.