Acnacalm Zachte reiniger

Zoals je misschien al hebt ervaren, als je een vette of acnegevoelige huid hebt, ben je vaak geneigd je gezicht rigoureus en diep te reinigen. Stop daarmee! Je gezicht heeft een milde aanpak nodig en hoe agressiever je ermee omgaat, hoe erger je huidaandoening kan worden.

Medisch beoordeeld door Personeel van Mylan

  • Beoordelingsdatum: 24-09-2018

Een van de belangrijkste en meest doeltreffende dingen die je kan doen voor je huidaandoening is je huid goed te verzorgen met behulp van een eenvoudige dagelijkse routine.1

De eerste stap is deze goed te reinigen met een zachte reiniger.

Vette of acnegevoelige huid moet worden gereinigd van vuil, make-upresten en een teveel aan talg dat poriën kan verstoppen. Echter, als je te agressief bent in je reiniging kan je de hydrolipidenfilm beschadigen – een erg belangrijke beschermlaag van de huid.

De keuze van een geschikte cleanser speciaal voor jouw huidaandoening biedt je de mogelijkheid vuil en onzuiverheden te reinigen terwijl je tegelijk een hulp hebt in je gevecht tegen acne.

acnacalm zachte gezichtsreiniger

De Acnacalm Zachte reiniger tegen acne is samengesteld voor acnegevoelige of door acne getroffen huid; het is niet vet, niet-comedogeen, klinisch bewezen en dermatologisch getest op gevoelige huid.

acnacalm zachte gezichtsreiniger

De formule bevat actieve ingrediënten die voordelige effecten hebben op acne.

Ingrediënt Functies
Salix alba (wilgenschorsextract): vermindert roodheid en bevordert de eliminatie van onvolkomenheden
1,2-decanediol: selectieve actie om het risico op verspreiding van Cutibacterium acnes te beperken

De Acnacalm Zachte reiniger biedt je effectieve voordelen

Wanneer je Acnacalm Zachte reiniger tweemaal per dag gebruikt (ochtend en avond) als onderdeel van je dagelijkse routine zal dit je helpen jouw huidaandoening te verbeteren:

  • Met ingrediënten die nuttig zijn voor het aanpakken van de verschillende factoren die acne veroorzaken
  • Reinigt de huid diep en brengt de talgproductie in balans
  • Verbetert de barrièrefunctie van de huid
  • Helpt geïrriteerde huid te kalmeren en verzachten

Vraag je apotheker om meer informatie!

  • Referentie

    1. 1. Araviiskaia E, Dréno B. The role of topical dermocosmetics in acne vulgaris. J European Aca Dermatol Venereol. 2016;30(6):926-35.

Verschillende soorten huidacne

Acne kan variëren van licht tot matig of ernstig, en het behandelen van je acne kan gemakkelijker zijn als je lichte of matige symptomen hebt. Welke soort acne je ook hebt, er zijn verschillende doeltreffende behandelingen beschikbaar.

Mee-eters en puistjes in alle vormen en maten

Van mee-eters tot pijnlijke knobbels of pustels, ontdek de verschillende vormen van acne op je gezicht en begrijp de oorzaken.

Acneregime

Misschien noem je het een dagelijkse huidverzorgingsroutine voor acne of acneregime, hoe dan ook, de betekenis is hetzelfde: enkele kleine en eenvoudige acties die je kunnen helpen vechten tegen acne en je huidaandoening verbeteren.