Acnacalm Dagcrème voor het gezicht

Wist je dat het gebruik van een vochtinbrengend product op je huid helpt bij het verbeteren van je acne-aandoening en je beschermt tegen schadelijke zonnestralen? Als je acnegevoelige huid hebt en op zoek bent naar een crème die speciaal voor jou is ontworpen, probeer dan de Acnacalm Dagcrème voor het gezicht.

Medisch beoordeeld door Personeel van Mylan

 • Beoordelingsdatum: 24-09-2018

Bescherming en vocht inbrengen is essentieel voor een gezond uitziende huid en vooral wanneer je acnegevoelige huid hebt! Een geschikte dagelijkse crème kan de huid hydrateren, en zo helpen de talgproductie te normaliseren.1

Bovendien kan de juiste soort vochtinbrenger voor je gezicht, ontwikkeld voor mensen met acne, de oorzaken van acne aanpakken terwijl deze hydrateert. Acnacalm Dagcrème voor het gezicht is samengesteld voor acnegevoelige huid en is ook geschikt voor mensen bij wie de huid is getroffen door acne.

Acnacalm Dagcrème voor het gezicht is niet vet, niet-comedogeen, klinisch bewezen en dermatologisch getest op gevoelige huid.

Dankzij de functionele ingrediënten is de crème perfect voor je dagelijkse acneroutine en het omgaan met vette of acnegevoelige huid, maar kan deze ook worden gebruikt als dagelijkse aanvulling op een farmacologische acnebehandeling.

Ingrediënt Functies
Salix alba (wilgenschorsextract): vermindert roodheid en bevordert de eliminatie van onvolkomenheden
1,2-decanediol: selectieve actie om het risico op verspreiding van cutibacterium acnes te beperken
Soja-isoflavonen: om te beschermen tegen UV-schade
Vitamine B3: voor verbetering van de epidermale barrière
Vitamines C en E: voor antioxiderende werking

Acnacalm dagcrème

Acnacalm Dagcrème voor het gezicht bevat selectieve fotofilters die beschermen tegen schadelijke UVB-stralen en gedeeltelijk UVA-stralen doorlaten, die een positief effect kunnen hebben op acne.1

Acnacalm dagcrème

In klinische studies gaf een groot deel van de patiënten (87,5%) aan dat door het gebruik van Acnacalm hun acne verbeterde, in vergelijking met dezelfde periode de voorgaande zomer waarin ze geen Acnacalm gebruikten (55,0%).2

Acnacalm verbetert de conditie van je huid

Gebruik van Acnacalm Dagcrème voor het gezicht vermindert comedonen en talgproductie; en verbetert de functie van de huidbarrière.

Speciaal ontworpen voor je acnegevoelige huid kan de crème ook worden gebruikt door mensen die medicatie nemen voor hun acne, omdat het de behandelingsresultaten verbetert en de huid beschermt tegen schadelijke UVB-zonnestralen. Dit is erg belangrijk in het geval van een medische behandeling op basis van retinoïden die de huid gevoeliger maken voor zonlicht.

Voordelen van Acnacalm Dagcrème voor het gezicht

Gebruik van Acnacalm Dagcrème voor het gezicht maakt het mogelijk op verschillende niveaus je zichtbare en onzichtbare huidaandoeningen aan te pakken. Gebruik de acnecrème elke ochtend na je gezichtsreiniging.

Acnacalm Dagcrème voor het gezicht

 • Met ingrediënten die helpen bij de aanpak van de verschillende factoren die acne veroorzaken
 • Selectieve filters bieden dagelijkse bescherming tegen UVB/UVA met negatieve effecten op acne
 • Biedt afdoende UV-bescherming voor mensen die een farmacologische behandeling ondergaan met retinoïden en BPO’s
 • Helpt geïrriteerde huid te kalmeren en te verzachten
 • Brengt de talgproductie in de huid in balans
 • Antioxiderende werking
 • Verbetert de barrièrefunctie van de huid

Houd een dagboek bij

Wil je je symptomen beter kunnen volgen, ga dan een eenvoudig dagboek bijhouden. Daar kan je noteren of je verbetering ziet aan je huid dan wel of deze slechter wordt.3 Je kan bijhouden wat van invloed is op jou en je huid, zoals stress, menstruatie en zelfs de zon.

Een dagboek kan je ook helpen gefocust en geduldig te blijven. Als je de voortgang van je huid bijhoudt, zal je gemotiveerder zijn in het gebruik van je behandeling en je dagelijkse routine.3

Vraag je apotheker om meer informatie!

 • Referentie

  1. 1. Cestone E, Michelotti A, Zanoletti V, et al. Acne RA-1, 2, a novel UV-selective face cream for patients with acne: Efficacy and tolerability results of a randomized, placebo-controlled clinical study. J Cosmet Dermatol. 2017;16(2):265–270.
  2. 2. Monfrecola G, Capasso C, Russo G, et al. UV-selective face cream (Acne RA-1, 2) in acne patients: Clinical study of its effects on epidermal barrier function, sebum production, tolerability and therapy adherence. Giornale italiano di dermatologia e venereologia: Organo ufficiale, Societa italiana di dermatologia e sifilografia. 2018;153(1):26–32.
  3. 3. Hodge B, Fam Pract Manag. 2013 May-June;20(3):24-28.

Half-om-half

Een licht kleurtje van de zon doet je er stralend uitzien, maar voor de acnegevoelige huid dien je je af te vragen – is de zon goed voor acne? Het antwoord is: Zowel ja als nee! Afhankelijk van de soort zonlicht waaraan je huid wordt blootgesteld, kan er invloed zijn op je acne.

Verschillende soorten huidacne

Acne kan variëren van licht tot matig of ernstig, en het behandelen van je acne kan gemakkelijker zijn als je lichte of matige symptomen hebt. Welke soort acne je ook hebt, er zijn verschillende doeltreffende behandelingen beschikbaar.

Acneregime

Misschien noem je het een dagelijkse huidverzorgingsroutine voor acne of acneregime, hoe dan ook, de betekenis is hetzelfde: enkele kleine en eenvoudige acties die je kunnen helpen vechten tegen acne en je huidaandoening verbeteren.