Heb ik een acneregime nodig?

Het internet staat vol informatie over opties voor acneregimes, maar wat betekent dat nu allemaal? Als je je afvraagt welk acneregime geschikt zou zijn voor jou, kan je het antwoord hier vinden!

Medisch beoordeeld door Personeel van Mylan

 • Beoordelingsdatum: 24-09-2018

Een dagelijkse huidverzorgingsroutine voor acne of acneregime betekent in feite dit: een aantal kleine en eenvoudige stappen nemen om je te helpen acne te bestrijden en je huidaandoening te verbeteren. Zorgen voor je acnegevoelige huid zal inhouden dat je meer aandacht besteedt aan reiniging, hydratatie en het gebruik van make-up. Je zult producten willen gaan gebruiken die speciaal zijn samengesteld om elke dag effect te hebben op de oorzaken van acne terwijl ze ook je huid beschermen tegen de zon.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, heeft acnegevoelige huid geen behoefte aan een agressieve reiniging. In plaats daarvan, probeer je een zachte reiniger te gebruiken die de huid hydrateert en de talgproductie in balans brengt. Daarnaast gebruik je een dagelijkse vochtinbrenger verrijkt met een specifieke zonbeschermingsfactor – specifiek omdat deze is ontworpen om gedeeltelijke opname van UVA-zonlicht mogelijk te maken, wat een voordelig effect heeft op acnegevoelige huid, terwijl het bescherming biedt tegen UVB-stralen die het probleem kunnen verergeren.

Nu je weet dat de zon goed maar ook slecht kan zijn voor je acnegevoelige huid, heb je een goede reden om een dagcrème voor het gezicht te gebruiken die de slechte stralen tegenhoudt en de goede doorlaat.

Kies ook voor goed samengestelde make-up producten die specifiek ontwikkeld zijn voor de acnegevoelige huid, die onzuiverheden camoufleren en tegelijkertijd de oorzaken van acne aanpakken.

acneproducten acnacalm regime

Een dagelijks acneregime: jouw ondersteuning tegen acne

Wil je een beter uitziende huid met minder mee-eters, puistjes en andere onzuiverheden, start dan met een dagelijkse huidverzorgingsroutine voor acne. Het is bewezen dat het dagelijks gebruik van dermocosmetica voor acne je huidaandoening kan verbeteren, zelfs als je medicatie gebruikt tegen je acne.1

Jouw perfect dagelijks acneregime is eenvoudig:

 1. 1. Gebruik tweemaal per dag een reiniger
 2. 2. Een dagcrème voor het gezicht (acnegevoelige huid heeft een vochtinbrengend product nodig)
 3. 3. Bescherm je huid tegen zonlicht, elke dag en in elk seizoen: sommige soorten zonnestralen (UVB) kunnen de ontsteking van acnegevoelige huid versterken
 4. 4. Verminder de zichtbaarheid van letsels met een geschikte foundation
 5. 5. Oefen geduld: met goede dermocosmetica voor acnegevoelige huid zal je na ten minste 4 weken resultaten beginnen zien!2
 • Referentie

  1. 1. Araviiskaia E, Dreno B. The role of topical dermocosmetics in acne vulgaris. J Eur Acad Dermatol Venereol 2016;30:926–35.
  2. 2. Monfrecola G, Capasso C, Russo G, et al. UV-selective face cream (Acne RA-1, 2) in acne patients: Clinical study of its effects on epidermal barrier function, sebum production, tolerability and therapy adherence. Giornale italiano di dermatologia e venereologia: Organo ufficiale, Societa italiana di dermatologia e sifilografia. 2018;153(1):26–32.

Wat is acne

Acne, ook bekend als acne vulgaris, is een erg vaak voorkomende huidaandoening die de meeste tieners treft, net als jezelf. Mensen met acne vulgaris ontwikkelen puistjes en vlekken door verstopte poriën, evenals andere reacties die onder het huidoppervlak plaatsvinden.

Mee-eters en puistjes in alle vormen en maten

Van mee-eters tot pijnlijke knobbels of pustels, ontdek de verschillende vormen van acne op je gezicht en begrijp de oorzaken.

Op jacht naar een dader!

Misschien hoor je dat hormonen, roken en alcohol, je eetgewoonten of het gebruik van foute make-up de oorzaak zijn van acne, maar acne is een multifactoriële huidaandoening die door verschillende oorzaken kan worden getriggerd. Er zijn daarom veel redenen waarom jouw huid acne ontwikkelt.